A hidegen sajtolt mákolaj kiemelkedő élettani hatása már régi keletű a népgyógyászatban, de mára a modern orvostudomány is elismeri egészségvédő hatását.
Rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kiemelkedő aminósav, foszfor, kálcium és vastartalom jellemzi. Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat.
A csontritkulás egyik ősi ellenszere.
A foszfor fő feladata az erős csontok és fogak létrehozása, gyakorlatilag minden sejtnek szüksége van rá.
A mákolaj magas foszfor tartartalma biztosítja a kalcium beépülését a csontokba.
Csontritkuláson kívül kiváló hatása van az idegek működésére is.
Növelheti a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású is lehet.
Felhasználás
A mákolaj klasszikus alapanyaga a keleti konyhának. Különleges aromája péksüteményekben érvényesül leginkább, de salátákhoz és gyümölcslevesekhez is kiválóan társítható.
Számos ünnepi étel készíthető vele, mint a magyar különlegesség a beigli vagy a mákos guba.
Ezen kívül desszertek, rétes, fagylalt, palacsinta töltelék, sütemény és számos más étel alkotóeleme.
Felhasználási javaslat: naponta 1-2 kávéskanállal
Felbontás után hűtőben tárolandó.
Tápértékjelölés 100 g termékben: | |
Energia tartalom | 3700 kJ/ 900 kcal |
Zsír | 100 g |
- telített zsírsav | 12 g |
- egyszeresen telítetlen | 18 g |
- többszörösen telítetlen | 70 g |
Szénhidrát | 0 g |
- amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Magyar termék
Natúr termék
Egészséges beltartalom
Legnépszerűbbek
3 literes Rostos Fekete Ribizlilé
100100